Tips: zo koop je de perfecte auto

Sta je op het punt om een nieuwe auto te kopen? Voordat je eigenaar wordt van de Lamborghini van je leven, is het slim deze tips te lezen. Zo weet je zeker dat je de perfecte auto gaat aanschaffen en niet voor verrassingen komt te staan.

1 Kies een auto die écht bij je past

Een Lamborghini is leuk, maar misschien niet zo handig om je hond en drie kinderen mee te vervoeren. Begin dus met een realistisch beeld schetsen door te bedenken wat je allemaal met je auto wilt doen. Er zijn talloze vragen die je jezelf moet stellen: ga ik verre autoreizen maken of gebruik ik mijn droomauto liever om af en toe boodschappen te halen? Gelukkig heeft de ANWB een handige autokieswijzer gemaakt. Zo vind je een auto die écht bij je past.

2 Bekijk prijsvergelijkers

Een onmisbare stap in autokopen is het checken van prijsvergelijkers. Vergelijk online, winkel- en tweedehandsprijzen met elkaar. Zo weet je in welke prijsrange je moet zoeken. Daarbij zorg je dat je niet te veel betaalt en hou je meer geld over voor andere dingen! Tip: kijk op Bynco.com voor een scherp geprijsd aanbod van tweedehands auto’s.

3 Maak een proefrit

Een andere belangrijke stap voordat je een auto koopt, is een proefrit maken. Zo voel je snel aan of dit een auto voor jou is. Daarbij is het goed om te checken of de auto goed functioneert, of alle deuren en gordels goed openen en sluiten en of de airco werkt. Kijk ook naar de staat van de buitenkant van de auto: zijn er oneffenheden, kleurafwijkingen of roestvlekken? Meer tips voor het maken van een proefrit vind je hier.

4 Bereken je autokosten

Het is natuurlijk goed om van tevoren een schatting te maken van wat je droomauto gaat kosten. Hierbij moet je denken aan de kosten van je verzekering, wegenbelasting, gebruik en onderhoud, maar ook de afschrijving van jouw auto. Aan de hand van je kenteken, maar ook op basis van het merk en type auto, kun je je autokosten berekenen. Wil je weten wat een private lease auto kost? Bekijk de mogelijkheden op privatelease.com.

5 Koop je auto!

Nu je alle stappen doorlopen hebt, is het tijd om je droomauto daadwerkelijk te kopen! Tip: neem iemand mee die ervaring heeft met het kopen van een auto. Twijfel je nog? Dan kun je altijd om extra bedenktijd vragen. Maak vooral geen overhaaste beslissingen en vergeet niet te onderhandelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.