Tips: Go green en verminder je CO2-uitstoot

Je hoeft niet gelijk in te schrijven voor GreenPeace of gerecyclede kleding dragen (hoewel dat wel zou helpen). Maar wist je dat kleine aanpassingen zoals je verwarming een graadje lager zetten of de fiets pakken in plaats van de auto, al genoeg zijn om het milieu een handje te helpen.

Onze planeet is aan het opwarmen, terwijl we richting een ijstijd gaan. Gek toch? Wij beïnvloeden de klimaatverandering ontzettend door op grote schaal fossiele brandstoffen (kolen, olie en gas) te verbranden. Hierdoor stijgen de CO2 waardes in de atmosfeer tot bizarre hoogtes. En als deze brandstoffen opgebrand zijn, hebben we een heel groot probleem: de aarde wordt namelijk onleefbaar. Geen paniek, met deze tips kan jij al een verschil maken.

Tip 1. Reis bewuster

Ga op de fiets of met het openbaar vervoer naar je werk in plaats van met de auto. Wist je dat de NS vanaf 1 januari 2017 100% op windstroom rijdt? Hier lees je meer over de innoverende toekomstplannen van de NS. Ga je toch liever met de auto naar je werk? Overweeg dan een auto op groene stroom, zonne-energie of zelfs waterstof. Of ga gewoonweg carpoolen met een gezellige collega.

Tip 2. Maak je huis CO2-proof!

Hoe? Simpel, doe een trui aan en zet de verwarming een paar graden lager. Of steek tijdens een filmavondje kaarsen aan. Dit helpt het milieu én bespaart energiekosten! Verder kan je een waterbesparende douchekop aanschaffen, hiermee bespaar je tot wel 70% op je waterverbruik. Of als je er volledig voor wilt gaan, zorg dat je woning helemaal geïsoleerd is en investeer in zonnepanelen.

Tip 3. Eet beter

Wist je dat de nummer één veroorzaker van het broeikaseffect de koe is? Hoe meer koeien, hoe meer uitstootgassen. Daarom is het goed voor het milieu om minder vlees te eten. Dit is trouwens ook goed voor je portemonnee én voor je gezondheid. Daarnaast is voedselverspilling ook schadelijk voor het milieu, want tijdens het produceren en afbreken van eten komen vaak gevaarlijke stoffen vrij. Dus koop wat je daadwerkelijk opeet!

Fijn om te lezen dat de meeste tips jou ook nog eens geld besparen. Go green dus!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.