van reiskostenvergoeding naar Thuiswerkvergoeding

Sinds de uitbraak van COVID-19 is thuiswerken breed geaccepteerd en omarmd. Zowel werkgever als werknemer hebben de voordelen ontdekt van het thuiswerken. De verwachting is dat deze trend door zal zetten. Uit eigen onderzoek blijkt dat ruim 80% maximaal 3 dagen op kantoor wilt werken. Minder reistijd, meer vrijheid om zelf de tijd in te delen en een betere concentratie worden vaak als voordelen genoemd van het thuiswerken. 


Thuiswerkvergoeding?

Nu het thuiswerken een structurele invulling van de werkweek is, klinkt de roep om een thuiswerkvergoeding steeds luider. Ruim vier op de vijf FNV-leden wil een thuiswerkregeling. Dit gaat dan niet alleen om de werkplek en thuiswerkkosten, maar ook bijvoorbeeld om het recht om ’s avonds of in het weekend niet bereikbaar te zijn.

 

 

Volgens het NIBUD kost het thuiswerken een werknemer gemiddeld zo’n €2 per dag. Op jaarbasis kost het dus al gauw €440. Deze kosten bestaan uit elektriciteitsverbruik, water- en gasverbuik, koffie/thee, wc-papier en afschrijvingskosten van bureau en stoel.

thuiswerken

Reiskostenvergoeding vs. onkostenvergoeding

Veel werkgevers hebben nog geen duidelijke oplossing. Uit onderzoek van AWVN bleek dat een kwart van de ondervraagde bedrijven de reiskostenvergoeding stopgezet had, en dat nog eens een kwart dat overweegt. Andere bedrijven betalen de reiskostenvergoeding als gewoonlijk uit en zien dit als compensatie tegenover de gemaakte kosten. 

 

Een flexibele reiskostenvergoeding geeft ruimte voor onkostenvergoeding

Met Radiuz betaal je alleen voor gebruik. Reizen je medewerkers niet, dan betaal je als werkgever ook niet. Veel van onze klanten geven daardoor aanzienlijk minder uit aan reiskosten. 



Wil jullie organisatie een thuiswerkvergoeding bovenop de reiskostenvergoeding aanbieden zonder extra administratieve druk? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op of bel ons op 030 30 40 641. 

neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daarom kies je voor Radiuz