alles over de Thuiswerkvergoeding

Van reiskostenvergoeding naar thuiswerkvergoeding.

Sinds Covid-19 werken we steeds meer thuis. Dit heeft gezorgd voor een nieuwe trend: de thuiswerkvergoeding. We praten je bij over de ins and outs van deze trend. 

 

thuiswerken

Beweging in behoeftes.

Sinds de uitbraak van COVID-19 is thuiswerken breed geaccepteerd en omarmd. Zowel werkgever als werknemer hebben de voordelen ontdekt van het thuiswerken. De verwachting is dat deze trend door zal zetten. Uit eigen onderzoek blijkt dat ruim 80% maximaal 3 dagen op kantoor wilt werken. Minder reistijd, meer vrijheid om zelf de tijd in te delen en een betere concentratie worden vaak als voordelen genoemd van het thuiswerken.

 

Nu het thuiswerken een structurele invulling van de werkweek is, klinkt de roep om een thuiswerkvergoeding steeds luider. Ruim vier op de vijf FNV-leden wil een thuiswerkregeling. Dit gaat dan niet alleen om de werkplek en thuiswerkkosten, maar ook bijvoorbeeld om het recht om ’s avonds of in het weekend niet bereikbaar te zijn.

 

verandert de wereld? radiuz beweegt mee.

Radiuz helpt werkgevers bij het inrichten van mobiliteit voor medewerkers met ons alles-in-1-mobiliteitsplatform. Bij Radiuz is zakelijke mobiliteit flexibel in te richten wanneer de situatie daarom vraagt. Jouw persoonlijke situatie, of zoals tijdens Covid-19 wanneer de situatie voor ons allen plotseling verandert.

Volgens het NIBUD kost thuiswerken een werknemer gemiddeld zo'n €2,- per volledige werkdag. Op jaarbasis is dat al gauw €440,-.

Deze kosten bestaan uit elektriciteitsverbruik, water- en gasverbruik, koffie/thee, wc-papier en afschrijvingskosten van bureau en stoel.

Reiskostenvergoeding vs. onkostenvergoeding.

Veel werkgevers hebben nog geen duidelijke oplossing. Uit onderzoek van AWVN bleek dat een kwart van de ondervraagde bedrijven de reiskostenvergoeding stopgezet had, en dat nog eens een kwart dat overweegt. Andere bedrijven betalen de reiskostenvergoeding als gewoonlijk uit en zien dit als compensatie tegenover de gemaakte kosten. 

 

Een flexibele reiskostenvergoeding geeft ruimte voor een onkostenvergoeding.

Met Radiuz betaal je alleen voor daadwerkelijk gebruik van mobiliteit. Reizen je medewerkers niet, dan betaal je als werkgever ook niet. Veel van onze klanten geven daardoor aanzienlijk minder uit aan reiskosten. En een thuiswerkvergoeding is eenvoudig in te regelen in ons platform: reis je op een werkdag niet? Dan ontvang je automatisch de thuiswerkvergoeding. 

Een thuiswerkvergoeding aanbieden zonder administratieve druk?

Neem dan via onderstaand contactformulier contact met ons op of bel ons op 030 30 40 641.

Artikelen aansluitend op dit onderwerp

neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daarom kies je voor Radiuz