Swapfiets, Flickbike, Bimbimbikes – dit is het nieuwe fietsen

Fietsen maakt een comeback! Steeds meer mensen pakken de fiets in plaats van de auto, om verschillende redenen: de één vindt parkeren in de stad gedoe, terwijl de ander aan het milieu of zijn/haar gezondheid denkt. Gelukkig voor fietsfanaten zijn er afgelopen tijd veel innovaties rondom fietsen delen en huren gemaakt. Benieuwd waarom je zo veel blauwe voorbanden in de stad ziet? Of hoe je goedkoop een fiets kunt huren in het buitenland? Dat lees je hier!

Wist je dat de allereerste fietsontwerpen uit 1771 stammen? Dit waren loopfietsen die zonder besturing werkten en lijken niet op wat we nu onder een fiets verstaan. Na meer dan 200 jaar ontwikkeling zijn we nu nog slimmer en efficiënter aan het omgaan met fietsen. Hoe? Lees snel verder.

Swapfiets

Heb je de blauwe fietsbanden in of rondom een grote studentensteden al gezien? Deze trend hebben we te danken aan de startup Swapfiets. Het concept van Swapfiets is super slim: voor iets meer dan een tientje per maand krijg je een goedwerkende fiets (met een blauwe voorband) inclusief alle reparaties. Stel je hebt een lekke band, dan komt Swapfiets deze binnen 12 uur repareren of je fiets swappen (lees: vervangen). Alle communicatie met de Swappers gaat eenvoudig via Whatsapp.

Flickbike

Ga je een dagje naar Amsterdam? Huur een Flickbike! Dit is de ideale manier om de stad te verkennen, maar alleen als de zon schijnt natuurlijk. Flickbike kent drie eenvoudige stappen: find, ride en drop. Met de Flickbike App vind je een fiets bij jou in de buurt, vervolgens ontgrendel je de fiets via het scannen van de QR code op de fiets met de app. En als je klaar bent met fietsen kun je hem overal parkeren. Ideaal!

Bimbimbikes

Bimbim eh wat? Ja, Bimbimbikes: een soort Booking.com maar dan voor fietsen. Dit is een internationaal platform waarop je op veel plekken wereldwijd fietsen kunt huren. Stel je gaat op vakantie naar Mallorca of weekendje weg naar Berlijn, dan kan je snel en gemakkelijk een fiets vinden die bij je past en voor een goede prijs. Super handy!

OV-fiets

De bekende OV-fiets mag natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje. Deze geniale uitvinding van de NS is al op 300 locaties in Nederland te vinden. Ideaal voor als je je reis op een gezonde manier wilt voorzetten. Een OV-fiets huur je voor 3,85 euro per 24 uur.

Ga toch fietsen!

Als je nog geen weekend plannen hebt, kan je lekker gaan fietsen (letterlijk!). De ANWB heeft 179 fietsroutes uitgestippeld met verschillende tijdsduren en aantal kilometers. Neem een kijkje op hun site om inspiratie op te doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.