Radiuz klaar voor de toekomst

Jochem Brons, CTO bij Radiuz werd door Mansystems aan de tand gevoeld over de samenwerking met Mansystems en de inzet van Mendix, waarmee het IT-team iedere dag aan de techniek en daarmee de service van Radiuz bouwt. Het volledige artikel lees je hier.

 

Radiuz uit Utrecht heeft de zaken goed voor elkaar. Als start-up kozen ze al in een vroeg stadium voor ontwikkelen van hun primaire business processen in low-code. Daar plukt Radiuz nu de vruchten van.

 

Met de oplossing van Radiuz hebben gebruikers via één aanbieder toegang tot complete mobiliteit. Jochem Brons, CTO bij Radiuz: “Wij trechteren mobiliteitsaanbieders naar één platform. Met één kaart beweeg je van A naar B naar C met vervoersopties X, Y en Z (zoals NS, Greenwheels en Uber, maar ook tanken en parkeren). We zetten ons product vooralsnog B2B weg, want mobiliteit voor werknemers is hot topic door verstedelijking en fileleed. Steeds meer nieuwe mobiliteitsservices zijn omarmd door de samenleving, maar voor werkgevers is het niet eenvoudig in te vullen. Met ons platform voorzien we in gemak en vrijheid voor de werknemer en vereenvoudiging in processen voor de werkgever.”

 

100.000 TRANSACTIES PER MAAND

Radiuz maakt een geweldige groei door en heeft nog grotere ambities. “Met 20.000 gebruikers en 100.0000 transacties per maand én een verwachte groei van nog tienduizenden gebruikers moet je blijven nadenken over de architectuur, performance en schaalbaarheid van je applicaties.”, verduidelijkt Jochem.

“We hebben de ambitie om het aantal gebruikers te vertienvoudigen en dan komt een andere kijk op je IT-systeem om de hoek kijken. We werken aan een toekomstbestendige multi-app architectuur. Samen met Mansystems kijken wij continue naar ons eigen platform – wat moeten we doen om de groei te faciliteren. Zo hebben we besloten dat we een grote applicatie gaan opsplitsen in kleinere modules. Dit heeft vele voordelen op het gebied van beheer en schaalbaarheid, tevens kun je verbeteringen in het platform sneller en met minder afhankelijkheden doorvoeren.“

De volgende stap is een schaalbare architectuur en een multidisciplinair team om deze doelstellingen te realiseren. Ook hierbij krijgt Radiuz ondersteuning van Mansystems, een Mendix Expert Partner, en door deze samenwerking zien ze de toekomst met vertrouwen tegemoet. Jochem Brons: “Radiuz heeft in Mansystems een partner gevonden die ervoor zorgt dat ons platform goed blijft presteren – nu en in de toekomst. Mansystems voorziet ons van kennis hoe je low-code kunt inzetten om groei te faciliteren.”

 

TOEKOMSTBESTENDIGE ARCHITECTUUR – DENKEN VOORDAT JE DOET

Een snel en flexibel platform als Mendix biedt natuurlijk grote voordelen, maar er is altijd een risico dat developers te snel willen bouwen. Daarom zijn performance en schaalbaarheid van het platform belangrijke aandachtspunten voor Radiuz. Voor Jochem Brons zijn twee onderdelen van essentieel belang bij de adoptie van low-code binnen organisaties en dat zijn architectuur en teamformatie.

Voor het monitoren van de prestaties van hun mobiliteitsplatform gebruikt Radiuz de Mendix Application Performance Monitor (APM). Zo kunnen ze te allen tijde zien wat het effect is van een nieuwe functionaliteit op de performance van de applicaties. Gebruikers verrichten gezamenlijk 100.000 transacties per maand en dat stelt eisen aan het platform. Daarom voeren ze ook loadtesten uit met behulp van de loadtesttool van Mansystems.

 

LOW-CODE DEVOPS – DIEPTE IN HET TEAM

Voor het DevOps team van Radiuz is het de uitdaging om een platform te bouwen dat kan meegroeien met de businessdoelstellingen. Daar hebben ze de juiste mensen voor nodig. Vanwege de strategische keuze van het Mendix-platform heeft Radiuz gekozen voor het samenstellen van een eigen team om zo minder afhankelijk te zijn van derden. “We beschikken over vier Mendix-ontwikkelaars en een platformarchitect. Voor specialistische taken huren we expertise in. Maar daar blijft het niet bij. We willen diepte in het team. In de eerste laag heb je starters die snel kunnen beginnen omdat ze op een gestructureerde manier zijn opgeleid in de Mansystems Mendix Academy. Daarnaast hebben we ervaren developers die alle ins en outs van ons platform kennen. Mansystems ondersteunt ons met extra capaciteit en specialismen. Zo creëren we een team dat de breedte én de diepte ingaat en over een langetermijnstrategie beschikt.”

 

BOOTCAMP VAN ZEVEN WEKEN

“De ontwikkeling van het platform en de mensen is een continu proces. Wij weten exact wat de mensen van de Mansystems Mendix Academy kunnen. Na een bootcamp van zeven weken zijn ze direct inzetbaar en door de terugkomdagen en de coaching blijven ze zich in een snel tempo ontwikkelen.”

 

Jochem Brons: “Het is goed om te zien dat onze gebruikers van het platform ook intern zitten. We hebben zelfs een collega die de overstap heeft gemaakt van Operations naar Development. We zijn erg blij met de Mansystems Mendix Academy omdat we zo iedereen op hetzelfde kennis- en kundeniveau kunnen krijgen.”

 

 

CONCLUSIE

Radiuz verwacht de komende jaren een groei in het aantal gebruikers en transacties door te maken. Met de low-code technologie van Mendix kan het bedrijf snel en flexibel inspelen op alle kansen en mogelijkheden. Met een duidelijke focus en visie op architectuur en het development-team is Radiuz klaar voor de toekomst en Mansystems helpt ze daarbij.

 

Mansystems (2019, 1 April). Met een duidelijke visie over applicaties ontwikkelen in low-code is Radiuz klaar voor de toekomst. Geraadpleegd van de Mansystems blog.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.