Radiuz gaat samenwerking aan met LeasePlan

Radiuz verwelkomt LeasePlan

Om werkgevers beter te ondersteunen bij het aanbieden van flexibele en duurzame mobiliteit aan werknemers, gaat LeasePlan een samenwerking aan met het alles-in-één mobiliteitsplatform van Radiuz. Bestaande en nieuwe klanten van LeasePlan krijgen hierdoor toegang tot mobiliteitsoplossingen zoals ov, deelmobiliteit en parkeren.
 

Zowel Radiuz als Leaseplan zijn ervan overtuigd dat het Nederlands bedrijfsleven aan de vooravond staat van een grootschalige transitie naar meer flexibele en meer duurzame mobiliteitsoplossingen. Door de samenwerking met Radiuz kan LeasePlan werkgevers een nog completer aanbod bieden, naast de leasefiets en de leaseauto. Radiuz vergroot met deze samenwerking wederom de zakelijke reis-community op hun platform en versterkt haar positie in de markt.

In veel boardrooms wordt momenteel over mobiliteit gesproken. Hierbij is flexibiliteit in hoe medewerkers kunnen reizen een belangrijke behoefte.

Sander Pleij, Managing Director LeasePlan Nederland.

Sander Pleij, Managing Director LeasePlan Nederland: “In veel boardrooms wordt momenteel gesproken over hoe en waar er straks na Covid-19 gewerkt gaat worden. Een essentieel onderdeel hiervan is mobiliteit. We horen van werkgevers een aantal belangrijke behoeften, zoals flexibiliteit in waar medewerkers werken en hoe ze reizen. Vragen die hierbij horen zijn: hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers een keuze hebben in hoe ze willen reizen? Welke soorten mobiliteit hebben wij eigenlijk nodig om onze bedrijfsdoelstellingen te behalen? En kan onze mobiliteit niet schoner, veiliger en slimmer? Door de samenwerking met Radiuz spelen we hier proactief op in.”

Sterk veranderende reisbehoeftes

Volgens Pleij is de kracht van de dienstverlening van Radiuz dat werknemers met behulp van een mobiliteitskaart en app eenvoudig verschillende diensten zoals openbaar vervoer, parkeren, deelauto’s, deelfietsen of een taxi kunnen boeken (alles zonder declaraties). “Werkgevers bepalen zelf welke diensten ze activeren en betalen alleen voor de gemaakte ritten. Privéritten worden apart afgerekend. Werkgevers worden administratief maximaal ontzorgd. Zo is de app ook geschikt om reisbewegingen met eigen vervoer vast te leggen en automatisch te verrekenen. Handig, omdat de vaste reiskostenvergoeding per 2021 op basis van het werkelijke reisgedrag dient te zijn.”

Jeanot Knols, CCO van Radiuz, ziet grote voordelen in de samenwerking. “Net als veel andere sectoren is de mobiliteitsbranche veranderd door de coronapandemie. Dit heeft niet alleen een direct effect op de branche, maar noodzaakt ons ook om snel te schakelen, zodat we kunnen inspelen op de sterk veranderende reisbehoeftes. De samenwerking met LeasePlan komt op het juiste moment. Samen kunnen wij een grotere doelgroep met verschillende behoeftes ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk werkend Nederland in beweging kunnen houden. Nu en in de toekomst.”

Radiuz heet LeasePlan én alle LeasePlan klanten
een warm welkom bij de Radiuz zakelijk-reiscommunity.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.