Samen de aarde schoner doorgeven aan de volgende generatie

De wens

Zowel vanuit de medewerkers als vanuit Zelfstroom was er behoefte aan een duurzame en flexibele mobiliteitsoplossing. Een aantal medewerkers woont in de omgeving van Den Bosch. Deze groep maakt vooral gebruik van eigen vervoer, aangezien gebruik van trein vaak niet mogelijk is. De oude regeling van Zelfstroom bood weinig tot geen alternatieven wat betreft andere vormen van OV.

Ook COVID-19 gaf aanleiding tot meer flexibiliteit.

We werken voornamelijk middels een hybride model en kantoor wordt nog gebruikt als ontmoetingsplek en flexibele werkplek. Veel collega’s voelen zich niet comfortabel om met het openbaar vervoer naar kantoor te komen en maken meer gebruik van eigen vervoer.

Voor 1 augustus jl. werkte Zelfstroom met veel verschillende aanbieders zoals de NS, verschillende leasemaatschappijen en New Motion. Er was weinig overzicht en er moesten veel handmatige en tijdrovende administratieve handelingen worden gedaan.

Graag wilde Zelfstroom ook meer inzicht krijgen in hun CO2-uitstoot. Zelfstroom is op een duurzame missie en streeft altijd naar duurzame oplossingen. Door inzicht te krijgen in hun CO2-footprint willen ze actief kunnen sturen op vermindering van CO2-uitstoot.

De oplossing

In de eerste gesprekken merkten we gelijk dat Radiuz er alles aan wil doen om met elkaar tot de juiste oplossing te komen. Dat merkten we tijdens het gehele proces waarin we met elkaar hebben nagedacht hoe we dingen kunnen implementeren en continu kunnen verbeteren. Met de Radiuz Pas hebben medewerkers van Zelfstroom nu de flexibiliteit die ze eerder niet hadden en heeft het management meer inzicht en grip op het mobiliteitsbeleid, het reisgedrag en de reiskosten van onze medewerkers en de CO2 footprint die dit achterlaat

De oplossing voor medewerkers

Zelfstroom medewerkers hebben via de Radiuz Pas toegang tot de volgende diensten:

  • Openbaar vervoer; trein, bus, tram en metro,
  • OV-fiets,
  • P+R,
  • EV-laden

De oplossing voor werkgever

Het werkgeversportal biedt Zelfstroom de mogelijkheid tot het inregelen van (nieuwe) medewerkers, het instellen en koppelen van business rules- en profielen en geeft inzicht in alle gemaakte reistransacties.

De implementatie

Zelfstroom heeft haar medewerkers op verschillende manieren geïnformeerd over de overgang. Vooraf zijn medewerkers via een online sessie geïnformeerd, en in de week van de implementatie zijn diverse leidinggevenden ingezet om medewerkers te informeren. Later in het proces zijn er ook nog vanuit HR vragenuurtjes georganiseerd.

Complimenten voor het serviceteam van Radiuz. Collega’s krijgen snel, duidelijk en uitgebreide reacties terug. Dat creëert vertrouwen. Medewerkers zijn erg enthousiast dat ze met één pas alle vormen van vervoer gebruik van kunnen maken en via de Radiuz app hun reisgedrag kunnen inzien.

Het doel

Mijn doel als CHRO is om een tool te hebben tot mobiliteit die duurzaam is én flexibiliteit biedt. Daarmee willen we als ‘Beste Werkgever’ naar buiten treden. Als tweede wil ik inzicht hebben in de mobiliteitsbewegingen van onze collega’s. Welke bewegingen maken zij? Hoe duurzaam zijn deze? Daarnaast willen we op termijn nog een stap maken in vitaliteit. Bijvoorbeeld door een hogere vergoeding aan te bieden als onze collega’s op de fiets of lopend naar het werk komen. En als laatste wil ik met elkaar blijven werken aan een efficiënt proces, minder administratieve handelingen, minimale foutkans en grotere klanttevredenheid.

Over Zelfstroom

Zelfstroom wil samen de aarde schoner doorgeven aan de volgende generatie. Iedereen moet gebruik kunnen maken van zonne-energie door eenvoudig en goedkoop zonnepanelen te huren of te kopen. Naast de particuliere markt benadert Zelfstroom inmiddels ook het MKB en de grootzakelijke markt.

De missie van Zelfstroom is de energietransitie in Nederland te versnellen. Dat doen zij met ruim 200 medewerkers vanuit hun kantoor in ’s Hertogenbosch en diverse (montage) vestigingen in het land. Deze medewerkers zijn grofweg in 3 groepen in te delen:

  • Monteurs die veelal in hun bus onderweg zijn.
  • Office medewerkers die met de trein of met het OV naar kantoor komen.
  • Flexibele professionals

neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daarom kies je voor Radiuz