Op de fiets naar het werk

hello rider
Hoeveel van jouw medewerkers komen op de fiets naar het werk? Vind je dat voldoende? Wanneer je je werknemers een kilometervergoeding voor de fiets geeft, stijgt het aantal fietsers met ruim 50%. Het belonen van fietsgebruik leidt zelfs tot blijvende gedragsverandering.
 
Hogere kilometervergoeding voor fietsen = meer fietsdagen.

Het stimuleren van fietsgebruik kan onderdeel zijn van je mobiliteitsbeleid. Uit onderzoek blijkt dat het opnemen van een kilometervergoeding in het mobiliteitsbudget medewerkers daadwerkelijk stimuleert om de fiets te pakken. Bij een mobiliteitsvergoeding van € 0,19 per fietskilometer stijgt het aantal fietsdagen met 14% (gemiddeld over alle sectoren en bedrijfsgroottes). Hoe hoger de vergoeding, hoe vaker de fiets wordt gebruikt voor woon-werk-ritten. (MuConsult 2019.)

Wat kan Radiuz voor je betekenen?

Is een van jouw mobiliteitsdoelen het stimuleren van fietsgebruik? Radiuz helpt jou dat doel te bereiken. Wanneer je kiest voor leasefietsen kunnen wij de organisatie en administratie daarvan op ons nemen. Werk je liever met een fietsvergoeding? Dan houd je via ‘locatie delen’ en kilometerregistratie in de Radiuz App de stand van zaken 24/7 inzichtelijk.

 
De voordelen van fietsen naar het werk zijn evident: 

je medewerkers worden vitaler én je hebt minder parkeerruimte nodig.

Belastingregels
De fiscale regels voor leasefietsen en ‘fietsen van de zaak’ zijn sinds 1 januari 2020 gewijzigd en maken het voor je werknemers aantrekkelijker om naar kantoor te fietsen. We zetten diverse mogelijkheden voor jou als werkgever op een rij.

 • Leasefiets
  Deze kun je als werkgever aanbieden, maar dit kan ook via een leasemaatschappij. De werknemer betaalt 7% bijtelling bij privégebruik.
 • Fiets volledig betaald door werkgever
  Je mag ook een fiets ‘cadeau geven’ wanneer dit binnen de werkkostenregeling-limiet van
  1,7% van het brutosalaris valt. Overschrijd je dat bedrag, is het extra bedrag belastbaar.
 • Kilometervergoeding
  Daarnaast kun je kiezen voor een belastingvrije fietsvergoeding tot
  € 0,19 per kilometer. Het staat je vrij om niets of een lager bedrag uit te betalen.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.