Efficiënter grip op reisdeclaraties​

Binnen een grote organisatie is de kans groot dat je ook enorme differentiatie aan functieprofielen hebt. Naast dat een ander functieprofiel andere taken met zich meebrengt, heb je ook een ander reispatroon dat bij een functie hoort. Een medewerker van de servicedesk heeft bijvoorbeeld een heel ander patroon dan een salesmanager.

Al deze verschillende patronen betekenen ook verschillende voorwaarden en reisvergoedingen. Extra zaken die je dient te controleren om ervoor te zorgen dat er niet te veel of te weinig wordt uitgekeerd. Daarnaast nog de check of het wel binnen de afspraken valt. Veel randzaken waar je als leidinggevende eigenlijk niet veel tijd aan kwijt wilt zijn, maar het moet wel gebeuren.

Management by exception

Wanneer je het mobiliteitsbeleid van jouw organisatie heb ingericht met het Radiuz platform op efficiency, dan bespaar je veel tijd. Allereerst zorg je ervoor dat jouw medewerkers minder tot geen handmatige declaraties hoeven in te dienen, met als direct gevolg dat de administratieve last ten opzichte van reisdeclaraties ook afneemt.

Er moet nog wel gecontroleerd worden of de gemaakte reizen daadwerkelijk gedeclareerd mogen worden. Met de Radiuz portal heb je makkelijk inzicht in alle reistransacties. Door van te voren goed de business rules in te regelen met betrekking tot reispatronen, zorg je ervoor dat je alleen de uitzonderlijke gevallen hoeft te controleren. Alleen wanneer een medewerker buiten de vooraf gestelde regels reist, dan dien je deze te controleren.

Dit scheelt dus tijd voor:

  • de medewerker, want die hoeft geen handmatige reisdeclaraties in te dienen.
  • administratie, want die hoeft geen handmatige reisdeclaraties te verwerken.
  • jou als leidinggevende, want jij hoeft alléén de uitzonderlijke gevallen te controleren.

Hoe werkt management by exception?

  1.  Alle gemaakte reizen worden geregistreerd in de Radiuz app en portal.
  2. De reizen worden automatisch gecontroleerd én gefilterd aan de hand van vooraf ingestelde business rules. 
  3. De reizen die niet voldoen aan de business rules worden als “uitzondering” bestempeld, je hoeft vervolgens alleen de uitzonderingen te controleren.

neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daarom dus Radiuz