Het aantal privékilometers met 5% gedaald

Over de opdrachtgever

Groot IT-bedrijf, met meer dan 1000 medewerkers die recht hebben op een leaseauto.

De uitdaging

De opdrachtgever wilde de bestaande autoregeling graag veranderen in een nieuwe en marktconforme mobiliteitsregeling. Essentieel hierbij was dat er inzicht in het huidige gebruik van de leaseauto en het aantal kilometers per medewerker moest worden verkregen. In de nieuwe oplossing moest de medewerker tevens op een makkelijke wijze onderscheid kunnen aanbrengen in privé, werk- of woonwerk-kilometers. Een andere uitdaging was dat het IT-bedrijf werkt met verschillende mobiliteitsaanbieders, zoals de NS en verschillende leasemaatschappijen. Hierdoor ontstonden er verschillende informatiestromen, die per leverancier gemonitord en beheerst moesten worden.

De oplossing

We hebben opdrachtgever ons mobiliteitsplatform geadviseerd. Dit biedt namelijk de mogelijkheid om gegevens van allerlei verschillende aanbieders te ontsluiten. Met één platform en web-app hebben zowel de opdrachtgever als haar medewerkers optimaal gebruiksgemak en is de registratie van reisbewegingen een eenvoudige handeling is geworden.

Resultaat

Het platform heeft er voor gezorgd dat de administratieve last aanzienlijk is gedaald. Bovendien namen de registratietijd en -kosten af. Door het invoeren van een bonus-malus regeling op privégebruik, is het aantal privékilometers met 5% gedaald wat bijdraagt om de duurzaamheidsdoelstelling van het mobiliteitsbeleid te behalen. De organisatie heeft door middel van het platform 24/7 inzage in het mobiliteitsgebruik. Hierdoor is zij uiteindelijk in staat om het mobiliteitsbeleid hierop aan te sturen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.