Fit tip: fiets naar je werk

Nu de zomer eraan komt, is het een goed idee om alvast aan je bikini body te werken. Onze tip: fiets naar je werk! Niet alleen je lichaam, maar ook je geest profiteert hier enorm van. En als je te ver weg woont om het hele stuk te fietsen, improviseer dan met een OV-fiets of e-bike-to-go. Meer informatie hierover en de vijf grootste voordelen van fietsen lees je hier.

1 Fietsen stimuleert vetverbranding

Een half uur per dag fietsen zorgt ervoor dat je vetverbranding en stofwisseling gestimuleerd worden. Tijdens het fietsen verbrand je calorieën en wordt vet omgezet in spieren. Ideaal! Een ander groot voordeel is dat fietsen je gewrichten niet belast – dus weinig kans op blessures.

2 Fietsen maakt je slimmer

Uit onderzoek blijkt dat er een relatie is tussen bewegen en hersenactiviteit. Een hartritmestijging van 5% zorgt al voor 15% meer hersenactiviteit. Zo kom je dus slimmer aan op je werk of bij een afspraak, dan wanneer je met de auto komt. Ook verbetert fietsen je geheugen en vermogen om te plannen. Handig!

3 Fietsen verlaagt je biologische leeftijd

Wist je dat door drie keer per week 45 minuten te fietsen je je biologische leeftijd met 9 jaar verlaagt? Je lichaam verweert zich beter tegen allerlei kwaaltjes en je hebt minder kans op obesitas, hoge bloeddruk, diabetes 2 en hart- en vaatziekten. Ook kan regelmatig fietsen hartritmestoornissen tot wel 50% verlagen. Healthy dus!

4 Fietsen helpt je carrière

Jazeker, onderzoek toont aan dat mensen die vaker fietsen (of bewegen in het algemeen) beter met stress kunnen omgaan en meer motivatie op de werkvloer hebben. Tijdens het fietsen ontspannen je lichaam en geest. Zo verschijn je dus lekker zen op je werk.

5 Fietsen laat je dieper slapen

Door minimaal 20 minuten per dag te fietsen, wordt je lichaam blootgesteld aan voldoende daglicht om je dag- en nachtritme beter in balans te brengen. Fietsen zorgt er daardoor voor dat je sneller in slaap valt, dieper en ook langer slaapt.

OV-fiets & e-bike-to-go

Woon jij te ver van je werk om te fietsen? Ga met het openbaar vervoer en maak je reis af met een OV-fiets of e-bike-to-go. Een e-bike-to-what? Het bedrijf e-bike-to-go stelt de beste e-bikes aan bedrijven en particulieren beschikbaar. Deze fietsen kun je met je smartphone ontgrendelen en makkelijk met je collega’s delen: smart bike sharing dus!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.