Duurzaam reizen – dit kun jij doen!

Wat doe jij om je CO2-footprint te verminderen? Duurzaam reizen is een veelbesproken onderwerp en dat is natuurlijk niet zomaar! Het gaat namelijk niet altijd even goed met de aarde. Gelukkig zijn er veel verschillende initiatieven opgezet om het milieu te helpen zoals Low Car Diet en Europese GreenWeek. Lees hier wat jij met je collega’s kunt doen om de wereld te redden.

Start: Low Car Diet

Low Car Diet is afgelopen week gestart! Op dit moment strijden ruim 1200 werknemers van 15 bedrijven voor de Low Car Diet winnaarstitel. Deze duurzaamheidswedstrijd win je door een maand zo duurzaam mogelijk te reizen. Dit initiatief wordt door Stichting De Reisbeweging georganiseerd. Tip: begin je eigen Low Car Diet met je collega’s door punten uit te delen voor duurzaam reisgedrag en natuurlijk mooie prijzen in te zetten als een beloning.

Doe mee: Europese GreenWeek

Het startschot van de Europese GreenWeek is gisteren gegeven – met de kickoff in Utrecht! Deze groene week staat in het teken van een groenere toekomst voor Europese steden. Onderwerpen als klimaatverandering, luchtvervuiling en grondstoffenschaartste worden aangepakt.

Meld je aan: TURNN 2wheels

Ga vaker met de fiets naar je werk! Dat is het idee van TURNN 2wheels: een initiatief opgezet zodat medewerkers uit omgeving Rotterdam vaker de fiets naar hun werk nemen. Dit duurzaam fiets-programma wordt door TURNN voor elke organisatie op maat gemaakt. Zie jij jezelf en je collega’s meedoen?

Werk jij in Groningen?

Groningen Bereikbaar is opgezet omdat de bereikbaarheid van Groningen onder druk staat. Er worden veel nieuwe wegen, bruggen en stations gemaakt. Daarom stimuleren veel werkgevers in de omgeving Groningen hun medewerkers om slimme en duurzame reisoplossingen te kiezen. Zo laten zij de auto vaker staan. Werk je in omgeving Groningen? Lees dan deze reistips.

Ga toch (Swap)fietsen!

Fietsen is een van de meest duurzame reisoplossingen. Zelfs bij verre afstanden kun je alsnog bijdragen aan een schoner milieu door een elektrische fiets of e-scooter te gebruiken! Zo ben je dus groen bezig én vermijd je de spits. Heb je geen fiets? Koop een trendy hoverboard of neem een Swapfiets. Alle voordelen van fietsen lees je in deze blog.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.