finance

Mobiliteit staat voor organisaties hoog genoteerd als kostenpost. Als verantwoordelijke voor Finance houd je dus graag grip op het mobiliteitsverbruik van werknemers en wil je alleen betalen voor wat ze gebruiken. Radiuz heeft inmiddels onomstotelijk bewezen dat die kosten drastisch omlaag kunnen. Hoe? Eigenlijk heel eenvoudig. We leggen het je uit.

kijk kritisch naar het mobiliteitsbudget

Om te besparen op mobiliteit kun je kiezen voor verschillende opties. Neem om te beginnen jouw mobiliteitsbudget eens kritisch onder de loep. We zetten alvast een paar ideeën voor je op een rij.

 

  • Geef werknemers een eigen mobiliteitsbudget en daarmee de vrijheid zelf een vorm van vervoer te kiezen en bekostigen.
  • Het mobiliteitsbudget is uiteraard afgestemd op de situatie van de werknemer: wie veel woon-werkkilometers rijdt of vaak klanten moet bezoeken, krijgt uiteraard een groter budget dan een collega die om de hoek woont en de deur nauwelijks uit hoeft.
  • Binnen het persoonlijke mobiliteitsbudget kun je een beloning verwerken; bijvoorbeeld voor zuinig rijgedrag, een schone auto, de keuze voor een fiets of OV.
  • Wil je dat het mobiliteitsbudget anders wordt verdeeld? Laat je medewerkers zelf kiezen hoe en hoe vaak ze reizen. Betaal hen het bedrag dat ze besparen als salaris uit.
  • Door dit beleid kun jij voor jouw organisatie een CO2-reductie van minimaal 5% per jaar behalen. (bron: Andersreizen)
  • Mobiliteitsbudgetten werken positief op medewerkerstevredenheid én je komt niet voor onverwachte kosten te staan.

bespaar op reiskosten

Een slim mobiliteitsbeleid brengt ook minder administratie- en declaratiehandelingen met zich mee. Onze app registreert automatisch alle ritten en verrekend de bijbehorende kosten. Dit scheelt zowel medewerkers als werkgever tijd om de declaratie in te dienen en af te handelen.

 

Bijkomend voordeel voor de werkgever is dat alle gemaakte kosten automatisch worden gefactureerd aan de werkgever, waardoor je als werkgever de btw kan aftrekken.

Home - notification

Mobiliteit staat bij veel bedrijven in de top 3 van kosten. De mobiliteitsuitgaven zijn vaak verspreid over diverse afdelingen. (Denk aan lease, brandstof en OV.) Hierdoor missen veel werkgevers duidelijk zicht op de totale hoogte van de kosten. Het Radiuz-platform geeft je helder inzicht in alle gemaakte reiskosten, zodat je daar gericht op kunt sturen.

 

Wil je meer weten over de aantrekkelijke kostenbesparing die je door een slimmer mobiliteitsbeleid kunt realiseren? Download onze gratis whitepaper.

neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daarom kies je voor Radiuz