Consortium Radiuz ook bij aanbesteding MaaS Eindhoven door naar de volgende ronde

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil door middel van MaaS (Mobility as a Service) combinaties van nieuwe vormen van mobiliteit stimuleren. Daarom is het ministerie verschillende regionale projecten gestart; naast het project op de Amsterdamse Zuidas loopt er ook een pilot in Eindhoven.

 

Eindhoven staat bekend als een creatieve, technische, ambitieuze en innovatieve regio, met grote organisaties zoals Brainport Eindhoven, High Tech Campus en ASML. Op het gebied van duurzaamheid heeft de gemeente Eindhoven dan ook een ambitieuze en innovatieve doelstelling: de gemeente wil in 2020 CO2-neutraal zijn. Daarom is de gemeente samen met het ministerie op zoek naar partijen die de medewerkers van de gemeente Eindhoven duurzame en aantrekkelijke vormen van mobiliteit kunnen bieden. Transdev is hier in samenwerking met onder andere Radiuz de ideale partij voor.

 

Transdev levert als toonaangevende en innovatieve vervoerder gedeelde mobiliteitsoplossingen. Op die manier geeft Transdev de mensen de vrijheid om te kiezen wanneer en hoe ze willen reizen. Radiuz sluit hier naadloos bij aan: Radiuz integreert allerlei bestaande en nieuwe mobiliteitsaanbieders naar één platform. Hierdoor beweeg je met 1 pas van A naar B naar C met vervoersoptie X, Y en Z. Zowel zakelijk als privé.

 

 

Victor van den Berg, CEO van Radiuz: “Bij Radiuz geloven we dat toegang tot mobiliteit zo eenvoudig zou moeten zijn als water uit de kraan. Transdev wil mobiliteit voor iedereen toegankelijk, veilig en gemakkelijk maken. Dat sluit naadloos op elkaar aan en daarom bundelen Radiuz en Transdev voor de gemeente Eindhoven nu hun krachten. Ik ben trots op ons team en de komende weken zullen we gezamenlijk hard werken om nog verder te komen!”

 

 

Met het behalen van de laatste ronde in deze aanbesteding hebben Transdev en Radiuz al diverse partijen achter zich gelaten. Radiuz werkt in MaaS-projecten samen met Amber en Over Morgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.