betaal geen onnodige BTW

“Iedereen mag vanaf nu op kantoor komen met auto, bus, trein, fiets, etc. Maak je kosten? Dan declareer je deze gewoon.”

Flexibiliteit aanbieden kan door het simpelweg uit te spreken. Maar wat als het veel moeite kost om gebruik te maken van die flexibiliteit? Zoals het handmatig indienden van declaraties. Dan is het een stuk minder aantrekkelijk.

Bijkomend nadeel van het handmatig indienen van declaraties is dat je als organisatie de btw niet mag aftrekken. Ook niet als de medewerker een bon met btw overlegt. Deze kosten zijn namelijk gemaakt op eigen naam van de medewerker. 

 

De btw is – onder voorwaarden – wél aftrekbaar als de goederen of diensten aan de medewerker worden geleverd, maar de leverancier of dienstverlener rechtstreeks aan de werkgever factureert.
Dit is het geval wanneer je met Radiuz reist. Alle gemaakte kosten worden automatisch gefactureerd aan de werkgever, waardoor je de btw kan aftrekken.


Een van onze klanten met ongeveer een poule van 500 flexmedewerkers die auto’s ophaalt en brengt van en naar opdrachtgevers liep op jaarbasis € 62.000,- mis aan BTW-verlies op gemaakte reiskosten. Naast foutmarge bij indienen van handmatige declaraties, is het handmatig indienen ook fraudegevoelig en arbeidsintensief. Dus naast kosten besparen is er ook procesmatig winst te behalen.

een snelle blik op je huidige mobiliteitsbeleid

Beantwoord een paar vragen en krijg inzicht in hoe jullie organisatie scoort op de bepalende mobiliteitsthema's.