Ben jij klaar voor de toekomst van auto’s?

De autowereld verandert snel! Binnen honderd jaar zijn we van de klassieke Ford naar zelfsturende auto’s, digitale kentekens en draadloze auto opladers gegaan… Houd jij het nog bij? Geen zorgen, na het lezen van deze blog ben jij weer helemaal up to date!

Aanpasbare kentekens = nooit meer gestolen auto’s

Dé oplossing tegen autodiefstal wordt nu in Amerika getest. Dankzij automerk Reviver maken bestuurders in Californië nu namelijk gebruik van digitale kentekenplaten. Deze kentekenplaten kunnen via een app gewijzigd worden door de bestuurder of de fleet manager. Zo wordt het veel makkelijker om van eigenaar te wisselen. En wanneer de auto gestolen is, kan de rechtmatige eigenaar zijn of haar kentekenplaat veranderen in “stolen”. Handig!

BMW: draadloos je auto opladen

Zeg maar dag tegen stekkers, want de eerste draadloze elektrische auto-oplader is een feit! BMW introduceert vanaf juli 2018 een draadloos auto-oplaadsysteem voor de 530e iPerformance plug-in-hybride. Zo hoeven elektrische bestuurders nooit meer de stekker in en uit hun auto te steken en is de auto binnen 3,5 uur al vol. Ideaal! Op dit moment worden deze opladers in Duitsland uitgerold, maar Nederland zal snel volgen. Plug-in hybrides zijn straks dus niet meer zo “plug-in”…

Zelfrijdende vrachtwagens op A58

Op de A58 wordt nu geëxperimenteerd met zelfrijdende vrachtwagens. Deze vrachtwagens communiceren met elkaar via wifi en rijden in een colonne op korte afstand van elkaar. Het doel hiervan is om de moderne technologie te testen en om de doorstroming tussen Breda en Tilburg te verbeteren. Een super slimme snelweg dus!

2030: geen benzine auto’s meer in Utrecht

Ook gemeente Utrecht gaat innoveren op het gebied van auto’s. Vanaf 2030 wordt de milieuzone groter en mogen alleen nog voertuigen zonder uitstoot in deze zone rijden. Het aantal parkeerplekken in de binnenstad wordt verminderd en de parkeertarieven aangepast op basis van milieucategorisering. Als alternatief hiervoor stimuleert de gemeente nieuwe mobiliteitsdiensten zoals deelauto’s, zelfsturende auto’s en mobiliteitsabonnementen, en investeren ze 20 miljoen euro in het fietsnetwerk. Hello future!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.