Treinvertraging: survival gids!

18 oktober 2018

De herfst is begonnen! Dat betekent dat treinvertraging weer op de loer ligt. Het spoor wordt storingsgevoelig door vallende bladeren of takken in combinatie met regenval, hierdoor ontstaat een smurrie waar treinenwielen niet makkelijk doorheen kunnen rijden. Geen zorgen! Met deze tips zorg je voor een fijne reis – ongeacht de eventuele treinvertraging.

1 pas je planning aan

Houd alvast rekening met eventuele treinvertraging, zo ervaar je veel minder stress als het daadwerkelijk gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld een trein eerder nemen of je collega’s alvast op de hoogte stellen van de mogelijke vertraging. Zo hoef je je niet schuldig te voelen als je iets later bent. Chill!

2 neem genoeg entertainment mee

Tegenwoordig zijn er talloze opties om je niet te vervelen! Zo kun je een spelletje op je telefoon spelen, een (E-)boek meenemen en muziek of podcasts luisteren. Op het station is er nu ook meer te doen door de uitbreiding van winkels op veel locaties. Op grote NS stations zoals Utrecht Centraal kun je zelfs even lekker shoppen! Bekijk hier de faciliteiten per station.

3 Tijd voor een snack!

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen aanzienlijk vrolijker zijn na het consumeren van een snack – ideaal tijdens treinvertraging! Als je toch moet wachten, kun je net zo goed genieten van bijvoorbeeld een heerlijke koffie bij Abel’s Deli of een gezonde smoothie van La Place. Een andere optie is om zelf iets lekkers mee te nemen.

4 Kijk welke vergoeding je terugkrijgt

Als je treinvertraging hebt, kun je in sommige gevallen een vergoeding van NS krijgen. Wil je weten welke compensatie jij recht op hebt? Bekijk hier de vergoedingentabel van NS. Dat verzacht toch een beetje de pijn!

5 Pak een greenwheels

Ben je wachten op het perron zat? Pak een Greenwheels! Deze deelauto-oplossing biedt je de mogelijkheid om snel en eenvoudig van A naar B te reizen. Meer informatie over Greenwheels vind je hier.