Op campervakantie? Zo pak je dat aan!

27 juni 2018

Op vakantie gaan met de camper is populair! Wist je dat sinds 2010 het aantal campers in Europa met maar liefst 50% gestegen is? Campers zijn dus zeker niet alleen voor 65-plussers… En als je zelf geen camper wilt aanschaffen, bestaan er allerlei scherp geprijsde camperdeelplatforms zoals GoBoony. In deze blog lees je alles wat je moet weten over campervakanties.

1 Regel een camper

Ben jij een van de gelukkigen die zelf een camper heeft? Of kun je iets via een buurman of familielid regelen? Fijn! Zo niet, is een camper huren nu nóg makkelijker dankzij diverse camperdeelplatforms zoals GoBoony en Camptoo. Zo kies je een scherp geprijsde camper die perfect bij je past, al vanaf €30 euro per dag. De lusten, maar niet de lasten!

2 Kies een route of land

Tijdens een campervakantie is vrijheid blijheid! De keuze tussen verschillende landen, routes en bestemmingen is oneindig, maar dat maakt het natuurlijk ook moeilijker kiezen. Het is goed om jezelf  af te vragen wat voor vakantie je wilt: wil je lekker zen worden in de natuur of juist steden bezoeken? Zon, zee, strand of liever bergen? Ter inspiratie kun je een kijkje nemen op camperreisverslagen.nl of download de Campercontact-app.

3 Camperplaats of camping?

Waar parkeer je jouw camper op een camperplaats of camping? Beiden hebben hun charmes. Een parkeerplaats voor campers heeft allerlei handige voorzieningen, zoals de mogelijkheid om grijs water te lozen, het legen van het chemische toilet en het gebruik van elektra. Zoek je camperplaats via de Campercontact-app of ga voor een camperplaats die meedraait met de zon zoals bij Nuuverstee. Leuk!

4 Be smart!

Een camper rijdt natuurlijk heel anders dan een personenauto. Hij is namelijk groter, zwaarder en minder wendbaar. Daarom is het goed om van tevoren je camper op te meten. Ook belangrijk: zorg dat alle kastjes goed zijn afgesloten en berg alle losse spullen op voordat je gaat rijden. Wanneer je ergens stilstaat moet je je elektra aansluiten, gasfles openen en na gebruik weer afsluiten. Let op: veel campers rijden op diesel en mogen daardoor sommige steden niet in! Meer informatie over tolwegen, milieuzones en vignetten vind je hier.

5 Leuk voor de kids

Een campervakantie is heel leuk voor kinderen! En het biedt jou ook veel voordelen, zoals: geen gedoe met koffers of tenten opzetten, ruimte voor (veel!) speelgoed, een toilet aan boord en de mogelijkheid om fietsen mee te nemen. Zorg voor leuke spelletjes voor onderweg en kies een camping met kinderdisco. Succes gegarandeerd!

Happy camping!