De 5 beste treinvakantie routes: Wereld

11 juli 2018

Heb je altijd al een wereldreis willen maken? Dat kan uitstekend met de trein! Zo reis je in alle comfort de hele wereld over. Ter inspiratie hebben wij vijf adembenemende treinroutes voor je op een rijtje gezet. Alle voordelen van treinvakanties en de beste Europese treinroutes lees je in hier.

 

1 Afrika: Rovos Rail

Met treinmaatschappij Rovos Rail leer je op een ongedwongen manier Afrika kennen. Je gaat op safari met de trein, spot giraffen en olifanten in het wild en geniet van een heerlijk Afrikaans diner – allemaal vanuit de luxe van je treincoupé. De Rovos Rail is met veel zorg gerestaureerd in het thematiek van het romantische Victoriaanse tijdperk. Deze reis is iets prijziger, dus vooral geschikt voor de big spenders.

 

2 Wereldreis in 40 dagen

Waarom zou je het bij één continent houden? Ga in 40 dagen de hele wereld over per trein! Zo maak je een ontdekkingsreis langs fenomenale wereldattracties. Je bezoekt vier continenten en ziet ontelbaar onvergetelijk bezienswaardigheden. Je reist door onder andere Scandinavië, de Poolcirkel, Moskou, Beijing, Sydney, Los Angeles, Vancouver en New York. Voor meer informatie klik hier.

 

 

3 USA: Rocky Mountaineer

De Rocky Mountaineer rijdt in een rustig tempo door de Rocky Mountains, een van de mooiste berglandschappen ter wereld. Om te zorgen dat je niets mist rijdt deze trein alleen overdag. De Rocky Mountaineer is uitgerust met speciale panoramaruiten, zodat je optimaal van het uitzicht kunt genieten. Nice!

 

 

4 Trans Siberië

De Trans Siberië mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Dit is de langste treinreis ter wereld die je met één trein kunt afleggen en gaat van Moskou naar Wladiwostok. Op deze internationale reis kom je in aanraking met drie verschillende culturen, rijd je 20 kilometer langs de Chinese muur en ga 1000 kilometer door het Gobi-woestijn. Ook kom je immense rivieren tegen, zie je kuddes kamelen en kom je langs nomadententen. Kortom, een reis die je nooit meer vergeet!

 

 

5 Ecuador: Tren Crucero

Tren Crucero is een stoomlocomotief en houdt maximaal 50 passagiers. Deze trein wordt ook wel “the train of wonders” genoemd door haar spectaculaire panoramische uitzichten. Je reist van de Andes hooglanden richting de prachtige kust. Tijdens deze reis overnacht je niet in de trein, maar in hotels of haciënda’s. Zo ervaar je de geschiedenis en cultuur van Ecuador van dichtbij. Que bien!

 

Voor meer informatie over treinreizen kijk op Treinreiswinkel.nl.