De 5 beste treinvakantie routes: Europa

4 juli 2018

Volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) gaat de trein in 2030 minimaal 1,9 miljoen vliegreizen vervangen. En dat is niet voor niks! Treinvakanties zijn dé manier om een land te verkennen. Waar moet je beginnen? Deze blog staat vol met inspirerende treinroutes binnen Europa.

 

De voordelen van een treinvakantie

Nog niet overtuigd? Hier de voordelen nog op een rijtje. Treinvakanties bieden veel comfort omdat je meer ruimte hebt dan in een vliegtuig of auto. Ook ontdek je allerlei unieke bezienswaardigheden waar geen auto’s kunnen komen. Je wordt midden in de stad afgezet en hebt veel minder wachttijden. Daarnaast leer je echte locals kennen, proef je de plaatselijke delicatessen en bemachtig je exclusieve tips. Tip: in het buitenland is eersteklas vaak inclusief catering en biedt veel meer luxe dan in Nederland.

 

Onze eigen treinkenner Luch Klooster vertelt: “Tijdens een treinvakantie ervaar je meer ontspanning en genot dan met vlieg- of autovakanties. Je hoeft alleen maar in te stappen en het avontuur begint! Prachtige uitzichten, een veranderend landschap, onvergetelijke ervaringen – treinreizen heeft mijn wereld verrijkt.

 

1 Zwitserland: Glacier Express

De Glacier Express staat ook wel bekend als “de langzaamste sneltrein ter wereld”, omdat de route vol zit met scherpe bochten en steile bergen waar de trein rustig de tijd voor neemt. Niet erg, want het uitzicht is adembenemend mooi. Met de Glacier Express maak je fascinerende reis door de Zwitserse Grand Canyon, de Oberalppas en het Goms richting Zermatt. Zwitserland staat niet voor niets bekend om haar sensationele panorama’s, die vaak dus alleen met de trein te zien zijn!

Tip: voor chocoladeliefhebbers is er ook de Chocoladetrein, die bij een kaas- en (jawel) chocoladefabriek stopt. Lekker!

 

2 Schotland: rondreis door de Scotish Highlands

Maak een droomreis door het prachtig ongerepte landschap van Schotland. Met deze rondreis verblijf je in kleinschalige hotels en heb je de mogelijkheid om te overnachten in de bekende steden: Glasgow en Edinburgh. Met deze treinreis rij je dwars door de Highlands en spot je unieke natuurlandschappen. Hier word je gegarandeerd helemaal zen van!

 

 

 

 3 Scandinavië: Sørlansbanen en Bergensbanen

Ben je op zoek naar een actief avontuur? Deze grandioze route door het ruige Noorse binnenland leg je af per trein, bus en ferry en is inclusief mooie excursiemogelijkheden. Via de Treinreiswinkel kun je ook een Interrail Global Pass aanschaffen waarmee je in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken kan rondreizen. Kijk hier voor meer informatie over rondreizen in Scandinavië.

 

 

4 Italië: Rondreis Sicilië

Zin in een zonnige vakantie met veel geschiedenis en lekker eten? Dat kan natuurlijk in Italië! Deze treinrondreis door Sicilië neemt je per trein mee om de Etna, door het 2700 jaar oude Syracuse en stopt ook in Rome en Napoli, waar je heerlijk kunt verblijven en eten. Allora pizza e pasta!

 

 

 

 

5 Moldavië

Wil je liever een tijdreis met Russische treinen maken? Kies voor het klassieke toeristenloze Moldavië. De verouderde spoorwegen en gebouwen laten je zien hoe het ongeveer 50 jaar geleden in Nederland was. Wellicht iets minder comfortabel, maar zeker de moeite waard! Wijnliefhebbers opgelet: tijdens deze treinroute ook langs de grootste wijnkelders van Europa.

 

 

Voor meer informatie over treinreizen kijk op Treinreiswinkel.nl.