5 voordelen van autodelen

Autodelen wordt steeds populairder. Dat is ook niet gek, want wist je dat auto’s gemiddeld 95% van de tijd stilstaan? Zonde! Een deelauto kan een goede oplossing zijn voor als je af en toe een auto nodig hebt (of al wanneer je minder dan 15.000 km per jaar rijdt). De vijf grootste voordelen van deelauto’s lees je hier.

1 Het is duurzaam

Ben je van plan om een nieuwe auto kopen? Dan zou je maar liefst 1.200 bomen moeten planten om de CO2 van de productie van je nieuwe auto te compenseren. Daarnaast staat een auto gemiddeld maar liefst 95% van de tijd stil. En zelfs wanneer deze stilstaat, stoot je auto CO2 uit. Niet echt duurzaam dus! Wist je dat je met één deelauto de uitstoot van elf normale personenauto’s compenseert én dat Greenwheels sinds kort ook elektrische deelauto’s heeft? Andere deelauto’s zoals Car2Go en Amber Mobility zijn al 100% elektrisch!  Hiermee bespaar je dus heel veel bomen.

2 Bespaar op kosten

Uit onderzoek van het Nibud blijkt wanneer je minder dan 10.000 km per jaar rijdt, is het huren van een deelauto veel goedkoper dan het bezitten van een eigen auto. Volgens Greenwheels geldt dit tot wel 15.000 kilometer. Ook heb je natuurlijk geen vaste lasten meer per maand zoals autoverzekeringen, wegenbelasting en onderhoudskosten. Dat scheelt!

3 Maak je minder zorgen

Een deelauto zorgt er ook voor dat je hoofd wat leger is. Je hoeft je namelijk nooit zorgen te maken over onderhoud, reparaties, verzekeringen of een parkeervergunning. Wanneer je klaar bent met gebruik, lever je de auto gewoon weer in.

4 Creëer meer publieke ruimte

Deelauto’s ruimen de publieke ruimte ook lekker op. Eén Greenwheels vervangt namelijk elf andere auto’s. Zij hebben uitgerekend dat ze op deze manier ruimte vrijmaken in steden ter grootte van zo’n 82 voetbalvelden. Opgeruimd staat netjes!

5 Reis flexibeler

Door een deelauto-oplossing reis je bewuster en kies je sneller voor een andere mobiliteitsvorm zoals de fiets of het OV, dan wanneer je een eigen auto hebt. Zo ben je dus heel flexibel! Ook kun je wanneer je maar wilt, on demand, een gloednieuwe auto gebruiken. Ideaal!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.